Битката за враќање во нормален живот за младиот кратовец Давид Стојановски (13) продолжува. Момчето кое боледува од остеобластична саркома (малигна неоплазма во коленото), по кратко подобрување на состојбата, повторно има влошена здравствена состојба. Неговиот родител Игор добил предлог од лекарскиот тим на скопските клиники да му биде ампутирана едната нога[…]

Завршен апел за помош на Давид Стојановски

Преземено од фб. „Пријатели и пријателки, оние коишто ме познаваат лично и не. Се обраќам до сите вас бидејќи ми е потребна вашата помош повеќе од кога било. Последно да е да треба да си помагаме за вакви работи, но кога дошло мора до крај… Имено, како што веќе знаат некои[…]

Апел за помош на Влатко Мицкоски

Преземено од Канал5 Елена бара од хуманите помош да си ги види ќерките во бело „Ми остануваат денови, додека можам, барем заматено да ги видам лицата на моите две ќерки и сопругот. Да ги запаметам, оти ако не ја направам потребната операција, ќе останам слепа.“ 40 годишната Елена Николовска со години[…]

Апел за помош на Елена Николовска

Преземено од Фондација Телеком за Македонија и ВИП На Игорчо Илиевски му е потребна операција на ’рбетните прешлени која треба да се изврши во болница во Бугарија. Сумата која му е потребна иснесува 8.000 евра. Донации на: 070 143-133 (за корисниците на Телеком) 143 475 (за корисниците на ВИП)   Да помогнеме.

Апел за помош на Игорчо Илиевски

Силвана Абединова од Велес е заболена од карцином на бели дробови, поради што и е потребна финансиска помош за лекување. Поради тоа Ве замолуваме сите Вие кои сте во можност, да помогнете со донации кои на Силвана многу ќе и значат и ќе придонесат за нејзино побрзо закрепнување. Потребен е[…]

Завршен апел за помош на Силвана Абединова

Леонардо Азир боледува од малигна неоплазма на мочниот меур. Тој треба под итно да се оперира, а сумата која му е потребна е 6500 евра. Да му подадеме рака и да му помогнеме да ги собере неопходните средства. Донирајте со повик на: 070 143-111 – за корисници на Телеком 143-473[…]

Апел за помош на Леонардо Азир

Антони е прекрасно детенце кое има неполни три години. Во Македонија не е возможно да се дијагностицира неговото заболување, па родителите се приморани тоа да го бараат надвор од границите на нашата држава. Родителите, и покрај сите напори, не можеат самите да ги соберат сите средства за потребните испитувања и[…]

Апел за помош на Антони Махмудовски

Игор Станчевски е едногодишно детенце кое боледува од церебрална парализа. За да се подобри неговата здравствена состојба потребно е да замине на физикална терапија во болницат Свети Еразмо, со придружник родител, за кој треба да се плати престојот. За да се обезбеди квалитетно лекување и рехабилитација на малиот Игор, потребни[…]

Апел за помош на Игор Станчевски и неговото семејство

Марјан Станојевиќ има 80% оштетување на видот. Тој итно треба да се оперира во болницата “Свети Вид” во Белград, Србија. Марјан не е во можност сам да ги обезбеди средствата за операцијата, поради што му е потребна нашата помош. Да донираме. Донациски број на Оне.Вип 143-460 Преземено од оне.Вип

Завршен апел за помош на Марјан Станојевиќ

Еркан Ќахили боледува од прогресивна мускулна дистрофија- (Dustrophio musculorum progrsiva DMD). Медицинскиот центар за матични клетки „Ву“ во Пекинг овозможува лекување на болеста со што би се спречилa нејзина натамошна прогресија, а четиринеделниот третман за операција, имплантација на матични клетки, физотерапија, медицински услуги, пат и сместување чини 45.000 долари. Сите[…]

Завршен апел за помош на Еркан Ќахили

Борче Дафинчевски, 35 годишно момче, нажалост боледува од рак на бубрег и истиот е метастазиран на повеќе органи. Месечната терапија која му е потребна за да може да живее е 4.000 евра, а семејството не е во можност самостојно да ги обезбеди. Затоа, да му помогнеме сите ние. Да донираме![…]

Завршен апел за помош на Борче Дафинчевски

Данијал Алија од Скопје е 21 годишен студент по стоматологија и боледува од тешка болест Juing Sarkom (Ewing Sarcoma).  По дијагностицирање на болеста во Хируршките клиники во Скопје, соодветниот хируршки зафат, третманите на хемотерапија и други пропратни терапии; здравствената состојба му се комплицира и болеста прогресира. Добиена е препорака да се[…]

Завршен апел за помош на Данијал Алија

Матеј Стоилов ја направи пет скен снимката, но остануваат уште низа други испитувања за кои се сеуште потребни средства… Да му помогнеме на малиот Матеј да има безгрижно детство. На семејството Стоилови месечно за лекови му требаат по 10 илјади денари, пари кои тие ги немаат. Поради тоа, Матеј е[…]

Завршен апел за помош на Матеј Стоилов

Преземено од Аберџија и фб. Седумгодишниот Александар Додевски од Куманово боледува од цироза на црниот дроб. Првите симптоми на болеста се појавиле кога имал само пест месеци, но болеста е дијагностицирана пред помалку од една година. И покрај терапијата, болеста бргу напредувала и на Александар под итно треба да му биде направена[…]

Апел за помош на Александар и Мартина Додевски

Преземено од фб. Со огромен оптимизам, верба во животот и целосна надеж во хуманоста и доблеста да му се помогне на човек во моментите кога му е најтешко и да се доведе во нармалните текови еден мад живот, ви се обраќам Вас драги мои пријатели со апел за финансиска помош,[…]

Апел за помош на Борче Проданов

Да помогнеме, да подадеме рака и да му дадеме шанса на едно девојче да зачекори среќно во животот. Maтеа Матовска има 13 години и боледува од акутна милоидна леукемија, рак на крвта. Во моментов е хоспитализирана на клиника во Италија, но на семејството му се потребни дополнителни средства третмани и испитувања,[…]

Завршен апел за помош на Матеа Матовска

На Мартина Милошеска од Гостивар која има 12 години и боледува од церебрална парализа, и претстои ласерска операција на тетивите, со којашто операција би и се подобрило движењето а истата ќе се прави во Чуприја-Парачин Република Србија на 12 јуни каде ќе има престој до 18 јуни и сето тоа[…]

Завршен апел за помош на Мартина Милошеска

Малиот Матеј Кузмановски има само 7 години а веќе му се направени четири операции на срцето. Итно се потребни финансиски средства за петтата операција во Бугарија која чини 30.000 евра. Семејството егзистира само од една плата со која не се во можност да ги покријат трошоците за операцијата и патот.[…]

Завршен апел за помош на Матеј Кузмановски

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: