Битката за враќање во нормален живот за младиот кратовец Давид Стојановски (13) продолжува. Момчето кое боледува од остеобластична саркома (малигна неоплазма во коленото), по кратко подобрување на состојбата, повторно има влошена здравствена состојба. Неговиот родител Игор добил предлог од лекарскиот тим на скопските клиники да му биде ампутирана едната нога[…]

Завршен апел за помош на Давид Стојановски

Игор Ивановски боледува од малигна неоплазма на дебелото црево и респираторните органи. Toj итно мора да се лекува, а сумата која е потребна семејството не може само да ја обезбеди. Да помогнеме! Телефонски броеви за донации: 070 143-115 (за корисници на Телеком) 143-477 (за корисници на Оне.ВИП) Преземено од Фондација Телеком[…]

Апел за помош на Игор Ивановски

Преземено од Канал5 Елена бара од хуманите помош да си ги види ќерките во бело „Ми остануваат денови, додека можам, барем заматено да ги видам лицата на моите две ќерки и сопругот. Да ги запаметам, оти ако не ја направам потребната операција, ќе останам слепа.“ 40 годишната Елена Николовска со години[…]

Апел за помош на Елена Николовска

Преземено од фб. Фондација Телеком за Македонија Давид Ѓорѓиевски е мало детенце со церебрална парализа. Нему треба да му се направи операција на стопалото во клиника во Скопје. Фондот покрива дел од сумата, но семејството е без примања и не може само да ги покрие постоперативните трошоци. Да помогнеме! Телефон за[…]

Апел за помош на Давид Ѓорѓиевски

32 Годишниот Никола Новоселски од с. Муртино-Струмица пред 4 години доживеа тешка сообраќајна несреќа од која сеуште се опоравува. Се здоби со тешки телесни повреди на главата кои предизвикаа трајни последици и се уште се наоѓа во коматозна состојба, без можност да се движи и зборува. По краткото неуспешно лекување[…]

Апел за помош на Никола Новоселски

Преземено од Фондација Телеком за Македонија Марија Николовска има потреба од финансиска помош за операција во болницата Филип II. Таа боледува од тенки и кршливи коски кои ја довеле до инвалидност од 80 %. Потребно е да и се вгради вештачка коска, но операцијата чини 5000 евра, сума која семејството само[…]

Апел за помош на Марија Николовска

Преземено од фб. Стефанија има само шест години, но животот уште од сега ја прави борец. Стефанија веќе води голема битка, битка за своето срце. Пред една година беше оперирана во Бугарија, но сега мора повторно да замине на катетаризација во Клиниката за Детска кардиологија во Софија. Сумата за Стефанија е[…]

Апел за помош на Стефанија Петрова

Леонардо Азир боледува од малигна неоплазма на мочниот меур. Тој треба под итно да се оперира, а сумата која му е потребна е 6500 евра. Да му подадеме рака и да му помогнеме да ги собере неопходните средства. Донирајте со повик на: 070 143-111 – за корисници на Телеком 143-473[…]

Апел за помош на Леонардо Азир

Игор Станчевски е едногодишно детенце кое боледува од церебрална парализа. За да се подобри неговата здравствена состојба потребно е да замине на физикална терапија во болницат Свети Еразмо, со придружник родител, за кој треба да се плати престојот. За да се обезбеди квалитетно лекување и рехабилитација на малиот Игор, потребни[…]

Апел за помош на Игор Станчевски и неговото семејство

Преземено од Фондација Телеком за Македонија   070143181- да му помогнеме на Борис Велјановски. Борис боледува од карцином. Тој треба да се лекува од карцином во болница во странство,поточно во Австрија, а сумата која се побарува е недостижна за семејството. Да помогнеме.

Апел за помош на Борис Велјановски

Преземено од: фб. Фондација Телеком за Македонија Младата девојка Александра Илиевска има 35 години и го има изгубено својот вид. Таа за да може да прогледа и да може да живее нормално како и сите нас, треба да замине на третман, каде ќе и се вбирзгаат алопланти и ќе и се[…]

Завршен апел за помош на Александра Илиевска

Сара Јорданова боледува од леукемија поради што и е потребна трансплантација и лекување во Италија. Ве молиме да помогнеме на семејството кое не е во можност за покривање на големите трошоци за патот и лекувањето. Сметка за донации од Македонија Број на сметка: 210 5016527211 63 Корисник: Сара Јорданова Банка: НЛБ Тутунска[…]

Завршен апел за помош на Сара Јорданова

Еркан Ќахили боледува од прогресивна мускулна дистрофија- (Dustrophio musculorum progrsiva DMD). Медицинскиот центар за матични клетки „Ву“ во Пекинг овозможува лекување на болеста со што би се спречилa нејзина натамошна прогресија, а четиринеделниот третман за операција, имплантација на матични клетки, физотерапија, медицински услуги, пат и сместување чини 45.000 долари. Сите[…]

Завршен апел за помош на Еркан Ќахили

Борче Дафинчевски, 35 годишно момче, нажалост боледува од рак на бубрег и истиот е метастазиран на повеќе органи. Месечната терапија која му е потребна за да може да живее е 4.000 евра, а семејството не е во можност самостојно да ги обезбеди. Затоа, да му помогнеме сите ние. Да донираме![…]

Завршен апел за помош на Борче Дафинчевски

Данијал Алија од Скопје е 21 годишен студент по стоматологија и боледува од тешка болест Juing Sarkom (Ewing Sarcoma).  По дијагностицирање на болеста во Хируршките клиники во Скопје, соодветниот хируршки зафат, третманите на хемотерапија и други пропратни терапии; здравствената состојба му се комплицира и болеста прогресира. Добиена е препорака да се[…]

Завршен апел за помош на Данијал Алија

Двегодишниот Јован Илиевски од Битола има глауком на двете очи, висок притисок кој често варира, поради што мора да оди на чести контрoли во Бугарија, а можна е и дополнителна операција.   Трансакциска сметка за донации 200002854481848 – Стопанска банка АД Скопје. Да му помогнеме на двегдишниот Јован да има среќно и безгрижно[…]

Завршен апел за помош на Јован Илиевски

Матеј Стоилов ја направи пет скен снимката, но остануваат уште низа други испитувања за кои се сеуште потребни средства… Да му помогнеме на малиот Матеј да има безгрижно детство. На семејството Стоилови месечно за лекови му требаат по 10 илјади денари, пари кои тие ги немаат. Поради тоа, Матеј е[…]

Завршен апел за помош на Матеј Стоилов

Преземено од Аберџија и фб. Седумгодишниот Александар Додевски од Куманово боледува од цироза на црниот дроб. Првите симптоми на болеста се појавиле кога имал само пест месеци, но болеста е дијагностицирана пред помалку од една година. И покрај терапијата, болеста бргу напредувала и на Александар под итно треба да му биде направена[…]

Апел за помош на Александар и Мартина Додевски

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: