“Едно капаче – Една надеж” е хуманитарно еколошка акција чија главна и единствена цел е да се собираат што е можно повеќе пластични капачиња. Капачињата се испраќаат во Турција каде се рециклираат и за количина од 250 килограми се добива една инвалидска количка која ја донираме на семејство кое има[…]

Кампања Едно капаче-Една надеж

Ништо на светов, чинам, не е поважно од грижата за детето. Херман Гмајнер   Ние, СОС Детско село Македонија, после 15 години посветеност, згрижени над 150 деца без родители и родителска грижа, поддржани над 500 деца во ризик во нивните биолошки семејства и овозможени услуги на 45.000 деца и семејства[…]

Честитајте ја 2017 година со новогодишни честитки од СОС Детското село

Превземено од Радио Моф Асоцијацијата „Ајде Македонија“, заедно со државното средно училиште за рехабилитација и образование „Св.Наум Охридски“ од Скопје воведуваат нов систем за донирање стара облека. Целта на проектот е да се намали фрлањето отпадот од текстил, да се помогнат лицата од социјално загрозени фамилии, но и да им[…]

Собирање стара облека со учество на учениците со посебни потреби

Превземено од фб “Малигните болести кај децата имаат посебна димензија, бидејќи го погодуваат целото семејство и што и да кажеме за тоа како се чувствуваат овие деца, не можеме да се изразиме на вистинскиот начин. Да се биде дете заболено од рак е доволно застрашувачки факт, а кога децата не[…]

Да ги поддржиме активностите на Пеперутка

“Конект, во соработка со ТЕА Модерна, по шести пат подарува Донаторски календар за 2016 година. Свесни дека малку издвоено време и средства можат да направат големи добри дела, предлагаме идеи за добри промени низ целата година. Споделувајќи предлози за донирање даваме поддршка и ја шириме каузата на граѓански организации и активисти[…]

Донаторски календар за 2016 година

Продажба на хуманитарни изработки за собирање донации за лекувањето на Јоце Блажевски (третман со пресадување на матични клетки)во Москва Изработките можете да ги погледнете на фб. страницата: Хуманитарни Изработки за ЈОЦЕ – Цвеќиња од Хартија Донации на жиро сметки: **Стопанска банка АД – Скопје: 200000207845578 *Комерцијална банка АД – Скопје: 300007071578620[…]

Хуманитарни Изработки за ЈОЦЕ – Цвеќиња од Хартија

Преземено од ТУКА На Клиниката за детски болести денес беше презентирана првата Новогодишна картичка. Идејата за картичките ја иницираа Издаваштвото Култура и компанијата Секјуриком. Се приклучија Фондацијата Златна Рипка, Графотрејд и Копринт. Вредните рачиња на децата од Градинката Детска Радост цртаа на тема Новогодишни празници, а заеднички го одбраа цртежот[…]

Да им помогнеме на болните дечиња со новогодишна картичка од 100 денари

Со купувањето на честитките помагате во спроведувањето на активностите на една домашна граѓанска организација која зад себе има богата историја. Детската амбасада Меѓаши веќе 23 години е посветена на поддршка на најнемоќните – децата жртви на војни, деца кои се злоупотребувани, занемарени, оставени сами на себе… Помогнавме на илјадници деца[…]

НOВOГOДИШНИ ЧЕСТИТКИ НА ПРВАТА ДЕТСКА АМБАСАДА ВO СВЕТOТ МЕЃАШИ

Превземено од СОС Детско Село Македонија “Да ги направиме празниците среќни за децата без родители и оние на кои им е потребна љубов, топол дом и грижа. Посакајте од срце Среќна Нова година со честитките на СОС Детско село. Погледнете ја  Новогодишната колекција овде:http://sos.org.mk/index.php?option=com_cartsos&view=cartsos&Itemid=94&lang=mk ”    

Честитајте ја Новата Година со новогодишните честитки од СОС Детското Село

Министерството за труд и социјална политика ќе ја спроведува Акцијата “СЕ ГРИЖИМЕ ЗА ТОПОЛ ДОМ” во соработка со општините, Градот Скопје и општините во Градот Скопје, Црвениот Крст на Град Скопје и Црвениот Крст на Република Македонија. Имено, помошта и поддршката на социјално загрозените семејства е континуиран процес со кој[…]

Акција на МТСП “Се грижиме за топол дом”

Наидовме на убава акција које решивме да ја испромовираме и на нашиот сајт, како акција која поттикнува донирање и помагање и која ја прави фирма која е општествено одговорна. Со купување на дел од продуктите на Mina Bella Accessorize донирате и помагате. Во овој албум  можете да ги најдете продуктите кои влегуваат во[…]

Хумана акција на Mina Bella Accessorize

Превземено од www.press24.mk   “По цели 100 години во населбата Циглана во Гостивар, започна да се гради манастир „Преображение Христово“ по иницијатива на граѓаните. Се повикуваат сите заинтересирани граѓани кои сакаат да помогнат во изградбата на манастирот, да донираат на жиро сметка: 240340103336828 – УНИ банка на име Здружение Христово Преображение[…]

Да ја помогнеме изградбата на манастирот “Свето Преображение Христово” во Гостивар

Сите информации може да се добијат на  веб страна на Фондацијата “Златна Рипка” , http://www.zlatnaripka.mk/ Фондацијата за исполнување на желби на тешко болни деца “Златна Рипка”- Скопје е самостојна, доброволна, невладина и непрофитна организација. Целите и задачите на фондацијата се насочени кон збогатување на детското искуство со надеж, сила и радост.[…]

Да ги исполниме желбите на тешко болните деца преку Фондацијатa “Златна рипка”

Превземено од Фб Профилот на “Пеперутка“-невладина, непрофитна и независна организација, основана на 30.12.2003 година од страна на родители чии деца се лекувани на одделот за онкологија при Детската клиника во Скопје.   “Поради потребите кои ги налага лекувањето на рак и леукемија, во 2014 година здружението Пеперутка ја отвори првата родителска[…]

За подобри услови во родителската куќа заедно со Здружение “Пеперутка”

    Центрите за ран детски развој кои ги поддржува УНИЦЕФ претставуваат исплатлива алтернатива за спроведување квалитетни програми за ран детски развој. Тие се најсоодветни за места во кои тешко би се создале услови за отворање на детска градинка, како што се на пример руралните места и маргинализираните заедници. Децата[…]

Да им помогнеме на децата во Македонија-Ран Детски Развој

Министерството за труд и социјална политика го има отворено бесплатниот телефонски број 15505 на кој можете да пријавите и да помогнете. Еве кому се. http://www.mtsp.gov.mk/prijavi.nspx  

Пријави-помогни!

Официјални информации на http://mtsp.gov.mk/podari-kniga.nspx „ПОДАРИ КНИГА“ е проект наменет за граѓаните во социјален ризик и за лица со ниски примања. Основната идеја на проектот е секој оној којшто има можност да подари книга, истата да ја достави во некоја од филијалите на Македонска пошта, Центрите за социјална работа или во детските[…]

“Подари книга”-Проект на Министерството за труд и социјала

Почитувани Невладината организација “Поглед кон Вистината” го работи проектот “Вистински дела на Љубезност”, во склоп на кој се дели Седичен оброк на бездомници во Скопје и се посетуват социјално загрозени семејства на ои им се помага со храна, облека,средства за хигиена, мебел, облека и слично. Да ја поддржиме сите работата[…]

Да ги поддржиме акциите на “Поглед кон Вистината”

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: