Преземено од фб. Ахил Јаков Итно..Итно..Итно Пред извесно време на наша ученичка од Ооу Климент Охридски Прилеп, доживеа тежок мозочен удар,после ударот девојчето 98%проценти го изгуби видот,говорот,и целата десна страна на телото. На родителите им треба финансиска помош за овој ноќен кошмар,да спасат она што може да се спаси…Лекување во Краков[…]

Завршен апел за помош на Евгенија Јоновска

Битката за враќање во нормален живот за младиот кратовец Давид Стојановски (13) продолжува. Момчето кое боледува од остеобластична саркома (малигна неоплазма во коленото), по кратко подобрување на состојбата, повторно има влошена здравствена состојба. Неговиот родител Игор добил предлог од лекарскиот тим на скопските клиники да му биде ампутирана едната нога[…]

Завршен апел за помош на Давид Стојановски

Силвана Абединова од Велес е заболена од карцином на бели дробови, поради што и е потребна финансиска помош за лекување. Поради тоа Ве замолуваме сите Вие кои сте во можност, да помогнете со донации кои на Силвана многу ќе и значат и ќе придонесат за нејзино побрзо закрепнување. Потребен е[…]

Завршен апел за помош на Силвана Абединова

Преземено од fokus.mk На новинарката Маја Велјановска, која што боледува од канцер на коските и е потребна помошта од хуманите луѓе. За лекувањето на клиниката Герсон во Унгарија, на Велјановска и се потребни 15.000 евра, средства кои што самата не е во состојба да ги обезбеди. Голем број новинари, нејзини поранешни[…]

Завршен апел за помош на Маја Велјановска

Преземено од: Фондација Телеком за Македонија   Душко Стефоски има тешка повреда на ногата и по две операции, состојбата му налага да се направи уште една. Операцијата ќе се изврши во Систинa но на семејството му е потребна дополнителна финансиска помош. Да помогнеме. Донациски број (за корисниците на Телеком): 070 143-161

Завршен апел за помош на Душко Стефоски

Марјан Станојевиќ има 80% оштетување на видот. Тој итно треба да се оперира во болницата “Свети Вид” во Белград, Србија. Марјан не е во можност сам да ги обезбеди средствата за операцијата, поради што му е потребна нашата помош. Да донираме. Донациски број на Оне.Вип 143-460 Преземено од оне.Вип

Завршен апел за помош на Марјан Станојевиќ

Малиот Ведран Велиновски од Крива Паланка е детето кое многумина го прогласија за херој, откако беше објавено дека цели три часа се борел со студената вода и калта пред да го спаси неговиот татко. Тој со своите родители и помалиот брат се враќале од годишен одмор кога страшното невреме ги затекнало[…]

Завршен апел за помош на Ведран Велиновски

„Никогаш не ни се случила ваква поплава. За само две минути водата стигна висина од над 1,5 метар. Буицата носеше возила со себе, делови од куќи, покуќнини. Водата бликаше од сите страни. Среќа што можевме да избегаме на првиот кат од куќата, долу се беше под вода“, раскажува Благоја, 63-годишен[…]

Завршен апел за помош на поплавените подрачја во Скопје

Преземено од kanal5.com.mk и Либертас Малиот Иван и неговата баба преживуваат без никаква помош Во распаднатата и стара куќа со мирис на влага, живите и итри очиња на шестгодишниот Иван ве пречекуваат во собата, од неговите усни почнуваат приказните за игрите и желбите што тој ги има, а не може никој да[…]

Завршен апел за помош на Виолета и малиот Иван

Преземено од: livada.mk/apel-za-pomos-na-dobri-milevski/ ПОЧИТУВАНИ МОИ ПРИЈАТЕЛИ, АПЕЛИРАМ ЗА ПОМОШ!! Изминативе денови минувам низ мошне тежок период. Откако пред 12 години ми беше опериран карцином на гласните жици, пред неколку месеци ракот се врати и тоа во посилна форма и зафати поголемо подрачје! Го нападна хранопроводот и дишникот! За почеток, ми беше[…]

Завршен апел за помош на Добри Милевски

Преземено од: фб. Фондација Телеком за Македонија Младата девојка Александра Илиевска има 35 години и го има изгубено својот вид. Таа за да може да прогледа и да може да живее нормално како и сите нас, треба да замине на третман, каде ќе и се вбирзгаат алопланти и ќе и се[…]

Завршен апел за помош на Александра Илиевска

На малиот Петар Ристевски му е потребна наша помош. Тој пред одредено време паднал во кома, без да се знае причината. Сега се потребни дополнителни испитувања, по неговото будење од комата, во болница во Словенија, со цел да се најдат причините за коматозната состојба, како и дополнителната рехабилитација. Средстваат се[…]

Завршен апел за помош на Петар Ристевски

Сара Јорданова боледува од леукемија поради што и е потребна трансплантација и лекување во Италија. Ве молиме да помогнеме на семејството кое не е во можност за покривање на големите трошоци за патот и лекувањето. Сметка за донации од Македонија Број на сметка: 210 5016527211 63 Корисник: Сара Јорданова Банка: НЛБ Тутунска[…]

Завршен апел за помош на Сара Јорданова

Милјаим Бајрам боледува од церебрална парализа. За подобрување на неговата состојба препорачани се третмани во Болницата Свети Еразмо во Охрид, но иако лекувањето за Милјаим е покриено, за родител придружник семејството треба само да плати. Семејството на Милјаим не е во можност да ги покрие овие трошоци и замолува за помош. Секој[…]

Завршен апел за помош на Милјаим Бајрам

Еркан Ќахили боледува од прогресивна мускулна дистрофија- (Dustrophio musculorum progrsiva DMD). Медицинскиот центар за матични клетки „Ву“ во Пекинг овозможува лекување на болеста со што би се спречилa нејзина натамошна прогресија, а четиринеделниот третман за операција, имплантација на матични клетки, физотерапија, медицински услуги, пат и сместување чини 45.000 долари. Сите[…]

Завршен апел за помош на Еркан Ќахили

Борче Дафинчевски, 35 годишно момче, нажалост боледува од рак на бубрег и истиот е метастазиран на повеќе органи. Месечната терапија која му е потребна за да може да живее е 4.000 евра, а семејството не е во можност самостојно да ги обезбеди. Затоа, да му помогнеме сите ние. Да донираме![…]

Завршен апел за помош на Борче Дафинчевски

Данијал Алија од Скопје е 21 годишен студент по стоматологија и боледува од тешка болест Juing Sarkom (Ewing Sarcoma).  По дијагностицирање на болеста во Хируршките клиники во Скопје, соодветниот хируршки зафат, третманите на хемотерапија и други пропратни терапии; здравствената состојба му се комплицира и болеста прогресира. Добиена е препорака да се[…]

Завршен апел за помош на Данијал Алија

Двегодишниот Јован Илиевски од Битола има глауком на двете очи, висок притисок кој често варира, поради што мора да оди на чести контрoли во Бугарија, а можна е и дополнителна операција.   Трансакциска сметка за донации 200002854481848 – Стопанска банка АД Скопје. Да му помогнеме на двегдишниот Јован да има среќно и безгрижно[…]

Завршен апел за помош на Јован Илиевски

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: