Преземено од фб. и taratur.com Сметка: 200003116276118 Примач: 2900886 Абил Незовски Банка на примач: Стопанска Банка А.Д. – Скопје … или преку лице на примач овластено од фамилијата Курто Суловски – 071/503-210 Семејството на Абил ќе ви биде благодарно за секаков вид на помош која ќе му се пружи.

Апел за помош на Абил Незовски

Преземено од telegraf.mk За Мартин две години се бара донор на коскена срцевина. Фондот за здравствено осигурување одобри повеќе од 150.000 евра за лекувањето, но на семејството му е потребна помош за останатите трошоци. Долги и полни со неизвесност се деновите на 11-годишниот Мартин од Велес, кој боледува од таласемија (вид[…]

Апел за помош на Мартин од Велес

Снежана Трајановска боледува од малигнен канцер и е во прв стадум. Ракот е пронајден на тироидната жлезда, направена е операција и делумно е остранет ракот потребно е сега со хемотерапии, зрачења и лекување да се стопира проширувањето на ракот по можност и да се уништи болеста комлетно. За сето тоа[…]

Апел за помош на Снежана Трајковска

Преземено од ТВ Стар Очајно и соочено со безизлез, семејството Трајановски од Делчево бара помош од хуманите за лекување на 36-годишнот син Аце, кој има редок тип дијабет и компликации кои му го загрозуваат животот. Аце три години се бори со високото ниво на шеќер во крвта, тој го живее својот[…]

Апел за помош на Аце Трајановски

Преземено од фб. „Пријатели и пријателки, оние коишто ме познаваат лично и не. Се обраќам до сите вас бидејќи ми е потребна вашата помош повеќе од кога било. Последно да е да треба да си помагаме за вакви работи, но кога дошло мора до крај… Имено, како што веќе знаат некои[…]

Апел за помош на Влатко Мицкоски

Игор Ивановски боледува од малигна неоплазма на дебелото црево и респираторните органи. Toj итно мора да се лекува, а сумата која е потребна семејството не може само да ја обезбеди. Да помогнеме! Телефонски броеви за донации: 070 143-115 (за корисници на Телеком) 143-477 (за корисници на Оне.ВИП) Преземено од Фондација Телеком[…]

Апел за помош на Игор Ивановски

Преземено од Канал5 Елена бара од хуманите помош да си ги види ќерките во бело „Ми остануваат денови, додека можам, барем заматено да ги видам лицата на моите две ќерки и сопругот. Да ги запаметам, оти ако не ја направам потребната операција, ќе останам слепа.“ 40 годишната Елена Николовска со години[…]

Апел за помош на Елена Николовска

Преземено од Фондација Телеком за Македонија и ВИП На Игорчо Илиевски му е потребна операција на ’рбетните прешлени која треба да се изврши во болница во Бугарија. Сумата која му е потребна иснесува 8.000 евра. Донации на: 070 143-133 (за корисниците на Телеком) 143 475 (за корисниците на ВИП)   Да помогнеме.

Апел за помош на Игорчо Илиевски

Преземено од skopje24.mk Антонио има 17 години. Тој е роден со нефрокалциноза и тубуларна ацидоза, хронична бубрежна болест (бубрези кои не се развиваат добро и не растат со текот на времето). Сега се наоѓа на дијализа секој втор ден и итно му е потребна трансплантација на бубрег за кој се потребни[…]

Апел за помош на Антонио Антониевски

Преземено од фб. Фондација Телеком за Македонија Давид Ѓорѓиевски е мало детенце со церебрална парализа. Нему треба да му се направи операција на стопалото во клиника во Скопје. Фондот покрива дел од сумата, но семејството е без примања и не може само да ги покрие постоперативните трошоци. Да помогнеме! Телефон за[…]

Апел за помош на Давид Ѓорѓиевски

32 Годишниот Никола Новоселски од с. Муртино-Струмица пред 4 години доживеа тешка сообраќајна несреќа од која сеуште се опоравува. Се здоби со тешки телесни повреди на главата кои предизвикаа трајни последици и се уште се наоѓа во коматозна состојба, без можност да се движи и зборува. По краткото неуспешно лекување[…]

Апел за помош на Никола Новоселски

Преземено од Фондација Телеком за Македонија Марија Николовска има потреба од финансиска помош за операција во болницата Филип II. Таа боледува од тенки и кршливи коски кои ја довеле до инвалидност од 80 %. Потребно е да и се вгради вештачка коска, но операцијата чини 5000 евра, сума која семејството само[…]

Апел за помош на Марија Николовска

Преземено од фб. Стефанија има само шест години, но животот уште од сега ја прави борец. Стефанија веќе води голема битка, битка за своето срце. Пред една година беше оперирана во Бугарија, но сега мора повторно да замине на катетаризација во Клиниката за Детска кардиологија во Софија. Сумата за Стефанија е[…]

Апел за помош на Стефанија Петрова

Леонардо Азир боледува од малигна неоплазма на мочниот меур. Тој треба под итно да се оперира, а сумата која му е потребна е 6500 евра. Да му подадеме рака и да му помогнеме да ги собере неопходните средства. Донирајте со повик на: 070 143-111 – за корисници на Телеком 143-473[…]

Апел за помош на Леонардо Азир

Антони е прекрасно детенце кое има неполни три години. Во Македонија не е возможно да се дијагностицира неговото заболување, па родителите се приморани тоа да го бараат надвор од границите на нашата држава. Родителите, и покрај сите напори, не можеат самите да ги соберат сите средства за потребните испитувања и[…]

Апел за помош на Антони Махмудовски

Игор Станчевски е едногодишно детенце кое боледува од церебрална парализа. За да се подобри неговата здравствена состојба потребно е да замине на физикална терапија во болницат Свети Еразмо, со придружник родител, за кој треба да се плати престојот. За да се обезбеди квалитетно лекување и рехабилитација на малиот Игор, потребни[…]

Апел за помош на Игор Станчевски и неговото семејство

Преземено од фб АРСОВСКА ЈАНА е голем франкофон, наша другарка, колешка и нашиот најголен ХЕРОЈ! Таа СЕ БОРЕШЕ против најголемата современа болест наречена РАК и издејствува ПОБЕДА! Се лекуваше 10 месеци во Германија и сега е во ОХРИД, дома, на топло и сигурно каде следува период на опоравување од 3[…]

Апел за помош на Јана Арсовска

Преземено од Фондација Телеком за Македонија   070143181- да му помогнеме на Борис Велјановски. Борис боледува од карцином. Тој треба да се лекува од карцином во болница во странство,поточно во Австрија, а сумата која се побарува е недостижна за семејството. Да помогнеме.

Апел за помош на Борис Велјановски

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: