За подобри услови во родителската куќа заедно со Здружение “Пеперутка”

5

Превземено од Фб Профилот на “Пеперутка“-невладина, непрофитна и независна организација, основана на 30.12.2003 година од страна на родители чии деца се лекувани на одделот за онкологија при Детската клиника во Скопје.

 

“Поради потребите кои ги налага лекувањето на рак и леукемија, во 2014 година здружението Пеперутка ја отвори првата родителска куќа наменета за родителите и дечињата кои се лекуваат на одделот за хемато-онкологија при Универзитетската клиника во Скопје, а се од внатрешноста на Македонија.

Сместувањето е комплетно бесплатно, а целта на родителскиот дом е да понуди простор за престој на семејството додека детето е на лекување или сместување на дечињата помеѓу терапии. Куќата елоцирана во близина на Детската клиника, во строгиот центар на Скопје и содржи четири апартмани.

Дајте го вашиот придонес за создавање на уште подобри услови во Родителската куќа на следната жиро сметка: SPARKASE BANKA 250-0000001115-64 EDB: 4030003498027

или

телефонскиот број за донации: ONE 075 143 888 и

телефонскиот број за донаци на Т-Мобиле 070143404

 

  Навистина ќе ни значи вашата поддршка која ќе биде искористена за подмирување на редовните трошоци за одржување и сметки. 

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: