Да донираме за подобри услови за децата во СОС Детско Село

5

ПОМОГНИ И ТИ!

Заврти на бројот 070143 456 и донирај 100 денари за децата без родители и родителска грижа од СОС ДЕТСКО СЕЛО.

Функционирањето на СОС Детско Село Македонија се обезбедува благодарение на интернационални спонзорства но и од локални донации од пријатели и спонзори на СОС Детско село од нашата држава. Секоја донација претставува придонес кон семејниот буџет и е од голема важност за подобрување на квалитетот на живеење на овие деца како и можност за други деца да најдат дом и семејство во рамките на СОС ДЕТСКО СЕЛО. Денес во СОС ДЕТСКО СЕЛО се згрижени 83 деца, 69 деца од 4 до 14 годишна возраст а во Младинската заедница 14 младинци од 15 до 21 годишна возраст.

Информацијата е превземена од http://sos.org.mk/

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: