‪#‎мкпредизвик‬ , #icebucketchallenge и #хуманост – Хуман Предзивик !

6

Инспирирани од кампањата на http://www.alеsa.org/https://www.facebook.com/hashtag/icebucketchallenge,каде се се побарува да се полиете sо кофа со вода или да донирате за испитувањата на ALS , Амиотрофочна Латерална Склероза, тимот на Донации ве ПРЕДИЗВИКУВА НА ХУМАНОСТ!

На иницијатива на @topanskoboy промовираме #MKПРЕДИЗВИК!

Едноставно е, Донирајте 100 денари за некој од Македонија, за нечие лекување, а  потоа номинирајте тројца од вашите пријатели со таг на Фејсбук, да го сторат истото , и  додадете #мкпредизвик , #icebucketchallenge , #хуманост . Кругот лесно ќе се прошири, а парите што ќе се собираат некому ќе помогнат. Доколку не донираат 1оо денари, вашите пријатели ќе треба да направат некое друго добро дело и да го споделат на #мкпредизвик,  #хуманост.

Еве за кого се може да се донира:

1. Марга Велеска на VIP операторот-077143077

2. Олгица Тодоровска  од Т-Мобиле 070143102

                                                од ВИП 077143706

3. Даниел Митков од ВИП Оператор: 077 143 110

                                        T-Mobile oператор: 070143112

4. Дарко Антески од 070143132- за Т-мобиле корисниците

          075 143 123 -за ОНЕкорисници

          077 143 144-за ВИП

5. Иван Стојанов на Vip 077 143 776
         на One 075 143 155
         на Т-Мобиле 070143155

6. Нина Џеловска на Т-Мобиле : 070143103

                                      на ОНЕ : 075143103

                                      на ВИП  : 077143413


 

 

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: