“Заедно до дома”- Хуманитарна акција на Дормео и Црвениот крст на Р.Македонија

2

Повеќе за акцијата и директно учество во истата на следниот линк :

https://www.facebook.com/DormeoMk/app_577727555598788

Организатори на хуманитарната акција „Разбудете се хумани 6 – Заедно до дома” се: Студио Модерна дооел Скопје, 1000 Скопје, Македонија и Црвен Крст на град Скопје.

Хуманитарната акција трае од 20.10.2014 до 30.11.2014 и важи за целата територија на Р.Македонија.

Цел на хуманитарната акција е поттикнување на хуманоста и подобрување на животните услови на две семејства од Скопје, која ќе се оствари преку собирање на парични средства за реновирање на куќите, собирање мебел и покуќнина.

bg_index

Сите кои што ќе се вклучат во акцијата можат да донираат на следниве начини:

   • Со донирање на мебел и покуќнина преку апликацијата „Заедно до дома“ која се наоѓа на Фејсбук страницата на Дормео.

Доколку повеќе учесници донираат ист предмет, најсоодветниот ќе биде одбран од страна на архитектот вклучен во оваа акција Наташа Ѓеорѓиевска.

 

 • Со купување на Дормео производи преку официјалните продавници на Студио Модерна дооел, интернет страница www.dormeo.com.mk и преку телефонскиот број: 02/3094552, дел од вкупната продажба на Дормео производи ќе биде наменета за донација.
 • Со донирање на 100 денари преку повик на следниве броеви:
  • ONE 075/140-100
  • VIP 077/143-111
  • T-MOBILE 070/143-100
  • 11356_10152789709409670_1950676263470527842_n
 • Со донирање на сума по ваша желба на следнава, жиро сметка број 250‐0010028536‐23, Шпаркасе Банка Македонија, цел на дознака: Донација за Заедно до дома (тим Гербери, тим Млади срца или тим Херои од аголот). Шпаркасе Банка се приклучува на акцијата со тоа што секоја уплата ќе биде без провизија.

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: