Вистински Дела На Љубезност-„НОВОГОДИШНА ТРПЕЗА ЗА БЕЗДОМНИЦИТЕ“

4

Превземено од: Вистински Дела На Љубезност

За време на Новогодишната ноќ трпезите во домовите и рестораните ќе бидат претежно полни со храна. Многу од таа храна ќе биде фрлена во контенерите.
Затоа апелираме до сите добронамерни луѓе, кои сакаат да споделат добрина и љубов со бездомниците и социјално загрозените лица тоа да го направат донирајки дел од својата храна.
Ве молиме да не контактирате на тел 078 263 792, на FB или преку РЕТВИТНИ ОБРОК во Петок, 01.01.2016 год во периодот од 14:00 до 16;00. Нашето комбе ќе патролира низ градот и ќе ја собира донираната храна.
Ги очекуваме вашите повици и веруваме во вашата хуманост.

1656289_1656851481271173_1547394094144692975_n 1009931_1656851397937848_3223296793558814069_n

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: