ВИОЛЕТОВ ДЕН (PURPLE DAY)

8

Здружение на граѓани за лица со епилепсија,и родители на деца со епилепсија”ЕПИЛЕПСИ” ке го одбележи ВИОЛЕТОВИОТ ДЕН, светскиот ден за поддрка на лицата со епилепсија кај нас.
“Одбележувањето ќе биде на 26 март,во 10 часот планирано е да поделиме пакетчиња на клиника за детски болести-одделение за неврологија,потоа во 11 и 30 часот од пред главниот влез на Клинички центар почнуваме со марш,и преку улица Македонија одиме пред куќата на Мајка Тереза,каде е предвидено да останеме од 12 до 15 часот”
велат од  Здружението на граѓани за лица со епилепсија,и родители на деца со епилепсија.

Организаторите на насатнот се надеваат на наша што пооголема присутност.

ДА БИДЕМЕ ТАМУ!

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: