“Трчај и Донирај”- хуманитарно ноќно трчање

1

Превземено од  фб настанот: Ноќна – трчај и донирај!

Skopje Night Running организираат Хуманитарно Ноќно Трчање

“Под мотото „Трчај и донирај“ во среда, на 15 ти Октомври, ќе се случи едно поразлично ноќно трчање од досегашните а во соработка со Црвениот крст на Општина Центар и Pink Support MK. Секој што сака да истрча 5 км со Skopje Night Running, а може и сака да донира спортска облека, патики или друго парче од спортска опрема, може, пред почетокот на трчањето, да го направи тоа на пунктовите на Црвениот крст кои ќе бидат поставени на стартот, кај споменикот на Цар Самоил, на Плоштад Македонија. Рутата ќе биде во должина од 5 км а на последните 500 метри од рутата ќе ни се приклучи Гоце Радевски кој заедно со нас ќе истрча до целта. Ги очекуваме сите кои го сакаат трчањето и хуманоста. 
Спортски поздрав.”

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: