Сподели Храна

5

„Сподели храна е мала иницијатива која се надеваме дека за некои луѓе ќе има големо значење. Ја очекуваме вашата поддршка за да оваа иницијатива биде успешна.

Сподели храна претставува (сега за сега) два пункта, кутии поставени низ центарот на градот каде едни луѓе ќе оставаат храна, а други ќе земаат. Идејата е овие кутии кои се поставени на места каде најчесто има бездомници а истовремено и голема фреквенција на луѓе, да се користат постојано-едни луѓе ќе остават нешто за јадење, други ќе се послужат. И така во круг.

Оваа иницијатива се заснова врз идејата за споделување и вербата во човекот и неговата свесност за другите.

Се надеваме дека со текот на времето на граѓаните на Скопје ќе им стане навика да поминуваат покрај кутиите и се почесто да остваат храна, а луѓето кои се гладни ќе имаат каде да поминат за да се послужат со нешто да ја убијат гладта.“

Извор: Профил „Сподели храна“ на фејсбук

 

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: