Собирна акција за помош на семејството Апостоловски

7

Инспирирани од сторијата на Дневник, за лошата економска состoјба на семејството Апостоловски, кои има 12 деца, од Старо Село -Тетовско, Екипата на  Фесбук групата Женски Домаќински Муабети организира Хуманитарна собирна Акција за помош на ова семејство.

КОГА : САБОТА, 31 ЈАНУАРИ, во 14.30

КАДЕ: НА ПАРКИНГОТ ПРЕД ПОЛИЦИСКАТА СТАНИЦА БЕКО, ВО ЦЕНТАРОТ НА СКОПЈЕ.

Семејтвото   Апостоловски се четиринаесетчлено  семејство од Тетово. Тие живеат со 10000 денари плата од таткото, а имаат дванаесет  деца  од 8 месеци па до 20 години. Не можеки да ги покрија своие трошоци, имаат глани дечиња, замолуваат за помош..

Да покажеме дека сме големи!

Потребни се храна за дечињата, облека за да се згреат сите, постелнина, хигиенски средства, огрев, материјална помош во пари.

Сите хумани граѓани кои можат да одвојат од своето малку, ги замолуваме да најдат време и да присуствуваат со својата донација на хуманитарниот настан.

Сета собрана помош веднаш ке им се достави на семејството Апостоловски.

Контакт: ЈОВАН 070705351, и Ана Дојчиновска-Гјуровска

Ви лагодариме на ХУМАНОСТА!

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: