Собирна акција за мигрантите на ФОН универзитетот

1

Превземено од фб Страната на Фон Универзитетот

Универзитетот Фон ги поканува сите да се приклучат на хуманитарната акција која тие ја органиираат, а со цел помош на мигрантите.

Еве го нивниот повик :

“Почитувани колеги, идни колеги и пријатели.Како академска заедница сметаме дека мора да се вклучиме во решавање и помагање на хуманитарната криза низ која поминуваат се поголем број на бегалци кои транзитираат низ Македонија. Затоа во Понеделник 15 јуни организираме собирен пункт во аулата на Универзитетот. Замолуваме за солидарност и помош. Сите продукти кои се потребни а кои ќе им се доделат на мигрантите се на фотографијата.”

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: