СОБИРАЊЕ НА ПОМОШ ЗА 4 СЕМЕЈСТВА ОД КУМАНОВО

3
Оваа седмица потребно е да се собере помош за 4 семејства од Куманово. Поради краткото време што го имаме оваа објава ќе биде флексибилна, односно ќе го менуваме текстот на (“потребно е” и “донирано е”) согласно ветената и донирана помош од ваша страна. Истата ќе ја доставиме до семејствата во Куманово.
<Мери Андоновска> (самохрана мајка на две дечиња 12 и 8 год., живеат без струја, на свеќи)
Потребмо е:
– огревно дрво
– облека машка бр. 14 и бр. 12 и женска S или XS
– обувки машки бр.32-33 и 37-38 и женски бр.36
– храна и брашно
– средства за лична хигиена
– постелнина и ќебиња
– работни масички за децата
Донирано е:
– Столици за трпезариска – од Богомила
– Фрижидер – од Тафталиџе
– Шифоњерче – од Бутел 1
<Татјана Василевска> (самохрана мајка на 5 год. ќерка)
Потребно е:
– Храна и средства за лична хигиена
– облека женска бр.4 и бр.37
– обувки женски бр.25 и бр.37
– греалка
– кревет
– постелнина и ќебиња
– покуќнина
– апарати за кујна
Донирано е:
– мини шпорет – од Карпош 4
– Тепих – од Скопје
– 2 шифоњерчиња, биро и комода – од Бутел 1<Семејство Димитриевски>
Потребно е:
– за WC/Тоалет: мијалник, чешма, батерија за туш, мала када, машина за перење
– хигиенски средства
– храна
– садопер
Донирано е:
_________________________

<Семејство Мичиќ> (самохрана мајка-болна од епилепсија, со две ќерки 7 и 8 год.):
Потребно е:
– Цевки за довод и одвод од садопер
– хигиенски средства
– парични средства за лекарства
– машина за перење алишта
– постелнина
Донирано е:
– Храна – од К.Вода
– Мало бољерче – од К.Вода
Во Четврток попладне комбето првично ќе ги собира ветените донации низ Скопје. Ве молиме да не контактирате доколку имате можност да донирате.

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: