Со меѓуѓенерациско спотување до хуманост- хуманитарен настан

1

Превземено од http://www.srekja.mk/razbudete-go-humaniot-duh/

“ООЦК Кисла Вода организира културно уметнички настан, кој ќе биде исполнет со народна музика, танц и прекрасна претстава.  Влезот ќе чини 50 денари, а финансиите кои ќе се соберат ќе бидат наменети за социјално загрозено семејство во Припор за уредување на нивната куќа која потполно е празна, влазна и ладна.
Разбудете го хуманиот дух, бидејќи веќе некој го сторија тоа.
Кој ако не ние, кога ако не сега.”

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: