Помош за Пенови @ Concept 37

2

Превземено од: https://www.facebook.com/events/1454403164863554/

 

Со гостите на Concept 37 одлично се познаваме. Затоа веруваме дека повеќето од вас се подготвени да помогнат на оние на кои тоа најмногу им треба. Во овој случај тоа е семејството Пенови.

Сузана Пенова на најсуров начин на сопствена кожа чувствува како е да работиш, а често да немаш ни за леб. Оваа самохрана мајка е вработена како хигиеничарка во Општина Карпош, живее во трошна куќа со својот 14-годишен син Илија. Куќата само што не се распаднала, страв со кој се соочува секојдневно. Со синот живеат во две соби, под секакви човечки услови.

Повеќе за оваа приказна може да прочитате тукаhttp://emagazin.mk/Vesti/vest/9902

Секој што сака и може да помогне нека се обрати на меилот zsilvana6@gmail.com и да дојде во среда во Concept 37.

 

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: