“Подари книга”-хумана акција на дарување книги во Гимназијата “Јосип Броз Тито” во Скопје

1

Информацијата е превземена од фб страната на Гимназијата “Јосип Броз Тито” во Скопје

Од 07.10.2014 год.во Гимназијата “Јосип Броз Тито” во Скопје се спроведува хуманитарна акција „Подари книга“.

Акцијата е наменета за социјално загрозените лица.

Идејата е секој што сака и има можност да подари книга на лицата на кои навистина им е потребна, со цел обезбедување „Безусловни и еднакви шанси на сите“.

АКЦИЈАТА Е ВО ТЕК. БИДЕТЕ ХУМАНИ-ПОДАРЕТЕ КНИГА!!!

(за дополнителни информации обратете се во училишната библиотека).

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: