Планинарска тура Водно – Матка Second Editions- Хуманитарна за ЈОЦЕ

2

Превземено од: фб.

Овој пат решивме оваа планинарска тура да ја направиме хуманитарна заедно со ваша помош. Да имаме хумана цел, качувајќи се до врвот, да се мотивираме дополнително, да се искачиме до врвот во име на Јоце,кој никогаш се нема качено на Водно.
Јоце Блажевски боледува од церебрална парализа, а веќе 3 години се лекува во Русија со третман со пресадување на матични клетки. Потребни се финансиски средства за последниот третман кој треба да се случи крајот на септември или почеток на октомври, недостасуваат уште 7 000 ЕУ.
Да помогнеме да собереме мал дел, да придонесеме за негово подобро здравје.
На врв, на крстот ќе има поставено кутија за донации, сите кои сте во можност, ќе можете да донирате онолку колку што можете и сакате во самата кутија.

Се чекаме пред Кочо Рацин во Недела, 12.09.2015, во 08:00 часот . Одиме кон врвот се пресоблекуваме пиеме чај и се движиме накај Матка 🙂

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: