One Billion Rising for Justice – Macedonia

2
Драги пријатели,Ве покануваме да ни се придружите да ја реализираме глобалната мисија на V-Day: една милијарда жени, и сите оние кои ги сакаат, да ги напуштат своите секојдневни обврски и да танцуваат против насилството врз жената на 14.02.2014 на плоштад Македонија!Да му ја покажеме на целиот свет нашата солидарност, нашата заедничка моќ, нашата сила да кажеме „НЕ“ на насилството врз жената. СЕ КРЕВАМЕ ЗА ПРАВДА!

Како би изгледало тоа? Како револуција!

Ова е ново време и бара нов, заеднички начин да се прекине културата на силување и угнетување на жената. Да танцуваме додека земјата не загрми и додека не ги активира сите жени и мажи во светот.

За овој настан може да се регистрирате на: http://www.onebillionrising.org/events/obr-macedonia/

Овој настан го организираат:
– Национален совет за родова рамноправност
– Асоцијација за здравствена едукација и истражување – Х.Е.Р.А
– МАДИ
– ЗОНТА КЛУБ СКОПЈЕ
– ОРГАНИЗАЦИЈА НА ЖЕНИ НА ГРАД СКОПЈЕ – ОЖС

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: