ОД УЧЕНИЦИТЕ ВО „ЈОСИП БРО3 ТИТО“ 3А ИСТОЧНА МАКЕДОНИЈА

2

Учениците во скопската гимназија „ЈОСИП БРО3 ТИТО“ повторно ја покажуваат на дело својата хуманост кога највеќе е потребно.

“Во хуманоста се гледа големината на човекот. Да го послушаме своето срце и да бидеме хумани, да им помогнеме на жителите на поплавените региони во нашата земја ” порачаа учениците од оваа скопска гимназија кои апелираат сите кои сакаат и се во можност да донираат тоа да го направат во  холот на гимназијата на ден 09.02 (понеделник) и 10.02 (вторник)  од 09 часот наутро до 15 часот попладне, каде ќе биде поставен штанд на кој ученици ќе ги примаат донациите. ВОДА и СРЕДСТВА 3А ЛИЧНА ХИГИЕНА се она што е неопходно.

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: