Напред Розово, прошетка и трка, 2016 – Чекори Против Ракот на Дојка

5

Превземено од: фб.

„Време е за Розовата прошетка!

По осми пат, заедно да чекориме…
За оние кои ја водат оваа неизвесна битка…
За оние чиј живот е пред огромен предизвик…
И во чест на оние кои ги загубивме.

На 1-ви октомври во 11 часот, на ШКОЛКА во Градскиот парк.
Приклучи се и ти на симболичниот марш и трка
против ракот на дојка.

Биди и ти дел од Напред Розово!

Сите заинтересирани кои сакаат да учествуваат на овогодинешната НАПРЕД РОЗОВО16, на 1ви Октомври оваа година, можат да се пријават на следниов линк и да ги набават своите розови маички. Ве очекуваме!

Заедно во борбата против ракот на дојка! Да им дадеме поддршка на оние кои го поминуваат овој тежок пат! Да им помогнеме да другите да победат!

Драги поддржувачи, сите кои сакааат да учествуваат на настанот во рамките на Кампањата за подигање на свеста за ракот на дојка „Напред Розово 2016„ можат да се регистрираат на овој линк. Исто така можете да дојдете во нашето Здружение на ул.11 Октомври бр.24/2-4 (кај зелено пазарче) или на штандовите (локациите дополнително ќе ги објавиме) и директно да се регистрирате.

https://www.smartrace.club/ http://napredrozovo.borka.org.mk/

#GoPink2016RacefortheCure #НапредРозово16 #БоркаЗаСекојНовДен “

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: