Напред Розово 2014

1

Превземено од Фб објавата за настанот: НАПНАПРЕД РОЗОВО ’14

“Во сабота, на 17 мај, “Борка” во 11 часот во Градскиот парк, кај Школка, маршира во борбата против ракот на дојката.

Храброста… има боја.
За оние кои решија да веруваат.
За оние кои се осмелија да се борат.
За оние кои ги надминаа тешките времиња, заедно.
За оние кои поминаа од другата страна на стравот. 
Зачекорете и ВИЕ со розовите.

17-ти мај, во 11 часот масовно да се собереме пред Школка во Градскиот парк во Скопје.

Шести пат нека биде розово.

Напред розово!

http://napredrozovo.borka.org.mk/

 

“Site ste pokaneti na nasiot rozov nastan.. Sesti po red.. tradicionalno… Za site nasi heroi koi ja pobedija ovaa bolest.. za site heroi koi sega se borat so ovoj neprijatel.. i da im oddademe pocit na site onie nasi heroi, koi za zal, si zaminaa od nasite zivoti…… Zatoa sto ovaa bitka ne e licna, tuku e bitka na familijata, na opstestvoto… i zatoa sto zaedno e polesno…”

-Биба Додева

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: