Мјузиклот “Чевел”во МОБ -за настраданите во поплавите на Балканот.

4

 

Koмплетно превземено од Popularno.mk

Корчагинскиот мјузикл “ЧЕВЕЛ“ повторно ќе зачекори во име на хуманоста, овој пат собраните средства ќе ги донира во гимназијата во Обреновац, каде некогаш учела српската икона, писателката Десанка Максимовиќ.

Македонската Опера и Балет со задоволство ја поддржа оваа хумана идеја и на 2 јуни, со почеток во 20 часоткорчагинци ќе зачекорат на сцената за нивните соученици од Обреновац со надеж дека по нивните чекори, а во име на солидарноста, ќе зачекорат и другите училишта!

Цената на билетите е 100 денари, а ќе може да се подигнат од билетарницата во МОБ веќе од  21 мај.

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: