Лузна-престава за страдањата на жртвите од трговија со луѓе

2

Превемено од Лузна-престава за страдањата на жртвите од трговија со луѓе

КОГА: 2 и 3 ноември 2014

20:00 часот

КАДЕ: Драмски театар Скопје

Знаете ли дека тоа се случува и кај нас?
Знаете ли дека тоа е актуелен проблем за кој многу ретко се зборува?
Знаете ли дека жртвите се меѓу нас, неми?
И најстрашното од се, знаете ли дека и вие сте потенцијална жртва?
Клубот на млади при ООЦК Карпош инспирирани од проблемите во денешницата ја подготвија претставата „ЛУЗНА“ во пресрет на Денот на жртвите од трговија со луѓе. 
Престава за животот на Ина раскажан преку четири девојки кои ќе ви ги приближат болката,измачувањата и траумите,вистинските чувства и страдања кои секоја жртва ги преживува и секоја девојка верува на еден Ангел.

Преставата е во режија на Драгана Стојчевска и Магдалена Ризова Черних . 

Играат:
Игор Георгиев
Маријана Крстеска
Викторија Јовева
Теодора Ветеровска
ВИкторија Јованческа
Никола Цветкоски
Никола Јаневски
*На 2 и 3 ноември
* Со почеток од 20ч
* Во Драмски Театар – Скопје
* 100 ден карта
*Преставата е наменета за лица над 14 годишна возраст
*Проектот е дел од Кампањата ,,Заедно да ја изградиме нашата куќа на хуманоста” 
*Средствата ќе бидат наменети за обновување на просториите на ОООЦК Карпош 

резервации 078/254-433
Во тие моменти доволно е да знаат дека има некој што помислува и на нив.”

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: