Крв да се пролее – живот да се подари! (Крводарителска акција)

3

Превземено од Крв да се пролее – живот да се подари! (Крводарителска акција)

KОГА: 23 март 2015, од 09-15h. 

КАДЕ:   Филозофски Факултет/Филолошки Факултет, Скопје, во амфитеатар 2

Студентскиот пленум не се бори само за подобро високо образование, туку и за подобар човечки живот. Секогаш треба крв да истече за да се роди нешто поубаво,а крводарителството е токму тоа. Студентскиот пленум во координација со Црвениот крст ВЕ ПОВИКУВААТ ДА БИДЕТЕ ХУМАНИ СО ТОА ШТО ЌЕ БИДЕТЕ КРВАВИ. ПОДАРИ КРВ – ПОДАРИ ЖИВОТ!
Да не се прашуваме што човештвото може да стори за нас, туку што можеме ние за човештвото! Малку крв од нас, а многу за другите.
Се гледаме на Филолошкиот/Филозофскиот факултет, во понеделник, од 09-15h. во амфитеатар 2

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: