Хуманитарна забава за Благојчо Ѓорѓиев во BuddhaBar, Виница

2

Превземено од фб страната на Buddha Bar- Виница

КОГА : Сабота, 07.03.2015; 14:00 – Фајрон

КАДЕ : BuddhaBar, Виница

“Сабота 07/03/15 хуманитарно во Буда Бар ќе имате чест за прв пат да го слушнете бендот Vintage Machine , тука се и Зоко и Цаци од Акустик Меднес офкорс и сите локални диск џокеји . Бидете хумани , сабота , Буда Бар “

Средствата собрани на оваа забава ке бидат донирани на Благојчо Ѓорѓиев

Благојчо Ѓоргиев има  26 години и боледува од Dg-Aclasio metaphisaria bill. Osteohondroma multifocalis hereditaria bill.Gennus valgum lat.dex. Gennus flexum lat.sin.St.post resectionem tumoris femoris et tibiae lat.dex., пократко valgus tumoris.

Тоа се мртви коски на нозете кои не му овозможуваат нормално движење, па Благојчо е претежно врзан за кревет, со напори да прави движења кога има потреба. Доколку навреме не се оперира, а последици од сегашната ситуација се можноста да дојде до искривување на колковите а воедно и на рбетот од кој веке има дел искривеност во колковите  а може да завраши дури и во количка.

Операцијата која му е потребна да се санираат проблемите на Благојчо Ѓорѓирв треа да се изврши во Болницата “Филип Втори ” во Скопје.

Самиот зафат чини 15000 евра, сума која Благојчо и неговото семејство не можат да си ја дозволат.

Сите кои сакаат да помогнат, можат да уплатат сума на

Трансакциска сметка:

200002528489389 Благојчо Ѓорѓиев ул.Гоце Делчев бр 17 Виница

Транскациската сметка е на Стопанска Банка

Контакт телефон на Благојчо : 078250765

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: