Хуманитарна забава во Неготино-“Подвизите се моќ”

2

Превземено од Facebook:

ОРГАНИЗАТОР Е ЦРВЕНИОТ КРСТ НА РМ

 

“Како што изминува терминот на ЦКА-ПХВ проектите , се чуствуваат многу големи искуства кога е во прашање хуманоста! Волонтерите од Клуб на млади при ООЦК Неготино се издвојуваат на врвот веќе 3 години по ред!
Хуманоста во Неготино е прилично застапена покрај малиот број на жители.
Овој пат повторно организираме хуманитарна забава за семејство ИВАНОВИ! Ова семејство нема добри услови живеење и пружење нега на нивните две деца заболени од церебрална парализа! Драгица (18) и Стефан (9) кои целиот свои живот не станеле од своите кревети и не заиграле со своите врсници.За нивното движење е потребно специално-инвалидски колички , кои ова семејство нема средства да ги обезбеди!
Нив навистина му е потребна помош. Ве очекуваме да помогнете Вие , Клуб на млади и изведувачите кои ја слушнаа оваа вест и веднаш прифатија да помогнат на проблемот!

Dj Dadoff & Igor Sax
Dj Goce SAF + LD Pistolero
Христијан Тодоровски
High Control
Miki Sekulovski
Eye Cue
They Killed Kenny
Smoke Shakers
Epidemy

23.02.2014 – Недела
Ноќен клуб Акрополис
Почеток 21ч
Влез: 60 ден.

ВЕ ОЧЕКУВАМЕ !
Со почит Клуб на Млади ООЦК Неготино”

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: