Хуманитарна забава со Beta House за Христина Николовска

2

Превземено од Фб настанот:иХуманитарна забава со Beta House за Христина Николовскатарна забава со Beta House за Христина Николовск

Каде: Cabaret Black Cotton

Kога : Четврток, 15 мај, 21:00 часот

Хуманитарна забава за операција на Христина Николовскакоја боледува од Остеогенезис имперфекта (тешки и трајни пречки на локомоторниот систем и тешки телесни деформитети) и која после седумнаесет години поминати во количка може да се оперира во болницата „Филип Втори“ за што се потребни 610.000,00 денари а по операцијата ќе може нормално и непречено да оди.


Влез: 100 денари

 

***

ДА ПОМОГНЕМЕ ОНАМУ КАДЕ НАЈВЕЌЕ ТРЕБА.

Дваесетиедногодишната Христина Николовска, студентка на Фон во Струмица, боледува од ретка болест на коскитет.е osteogenezis imperfecta , имала повеќе пати кршеници по коските и создадени се деформитети.

Таа  е во инвалидска количка веќе 17 години …

Потребен е оперативен зафат во  Болницата “Филип Втори” во Скопје,  за таа повторно да стане на нозе . За операцијата се потребни 10 000 евра …

Апелираме до сите хумани луѓе да донираат и да помогнеме таа повторно да биде еднаква со своите врсници.

Жиро сметка:  300037074604873- комерцијална банка

Број за донации (за корисниците на VIP): 077 143 404

Нашиот апел за помош : http://www.donacii.mk/baram-pomos/aktivni-apeli/apel-za-pomosh-na-hristina-nikolovska/

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: