Хуманитарна продажна изложба за Еркан Кахили

5

Превземено од Фејсбук настанот:Хуманитарна продажна изложба за Еркан Ќахили

Koга: Четврток, 26 јуни, 13:00 часот

Каде: Дом на Култура, Скопје

Ул. Вељко Влаховиќ, 20а

“Почитувани,со цел да излеземе во пресрет со неопходна помош која е потребна за лекување на 22 годишниот Еркан Ќахили кој треба да замине на лекување во Кина каде е потребно да се направи трансплантација со матични клетки.

Со таа цел Ј.У Домот на култура ”Кочо Рацин” во Скопје (спроти С.У.Г.С Јосип Броз Тито),организира голема,донаторска изложба на ликовни дела од продажен карактер со учество на голем број истакнати македонски ликовни уметници.

Би сакале со оваа порака да Ве охрабриме да ни се придружите во овој повик за солидарност и заедно да се обидеме да му помогнеме на младиот Еркан Ќ.

Shtepia e kultures ”Koco Racin”-Shkup organizon ekspozit humanitare me piktura ne shitje .Urdheroni, ju presim,te tregojm humanizmin tone….”

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: