Хуманитарна претстава “Леб или љубов, за што сте повеќе гладни?”

1

 

Превземено од FB Event.

Кога: Петок, 08:30

Kaде :

O.U “Orce Nikolov” с.Калугерица
 • Во сколоп на ЦКА-ПХВ проекток ЛЕБ И ЉУБОВ младинците од О.У ” Орце Николов ” ке ја изведат драмата “Леб или љубов, за што сте повеќе гладни?” која што е напишана специјално за ЦКА-ПХВ циклусот од страна на Драгана Коцева.
  Целна група на овие младинци е социјално загрозеното семејство од с.Калугерица.
  Со изведбата на оваа драма ќе биде помогнато социјално загрозеното семејство, но исто така и уцениците од О.У Орце Николов и сите посетители кои ќе ја гледаат оваа драма ќе ја добијат пораката што сакаме да стигне до сите луѓе.Црвен Крст во Акција – Промоција на Хумани Вредности (ЦКА-ПХВ) програмата, која претставува Национална алатка за регуритирање и задржување на волонтерите во редовите на организацијата на Црвениот Крст, изминатата година одбележа 16 години од процесот на својата имплементација на целата територија на Република Македонија.
  … Во проектот вклучени се сите 34 Општински организации на Црвен крст во нашата земја, како и во градската организација на Црвен крст на град Скопје, преку кои се регрутираат млади волонтери на Црвениот крст на возраст од 14 до 18 години.
  Младинците добиваат соодветна обука за дисеминација, за културата на дијалог како основен предулсов на градење на интеркултурно општество, препознавање на потребите на заедницата и изработка на хуманитарен проект.
  Минатата година беа изработени рекордни 202 проекти за добробит на заедницата преку кои беа помогнати преку 3000 лица.
Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: