Хуманитарна недела на Славјанскиот универзитет

1

Кога? – 01-08.04.2016

Каде? – Свети Николе и Битола

Здружението Цивитас во соработка со Студентскиот сојуз  на Меѓународниот Славјански Универзитет организираат хуманитарна недела во просторииите на универзитетот во Св. Николе и Битола.

,,Ги известувам сите хумани студенти кои ги има во голем број,  дека во Меѓународниот Славјански Универзитет се отвара Хуманитарна акција- Недела на Студентскиот сојуз на Меѓународен Славјански Универзитет и здружението Цивитас, акцијата ќе биде реализирана во Свети Николе и одделението во Битола од 1ви до 8ми Април. Може да се донира облека ( чиста, спакувана) за деца и возрасни, детски играчки и школски прибор. Штандот ќе биде поставен во просториите на Универзитетот.” -изјави Ана Г. Пантовски, претседател на Студентскиот сојуз на Славјанскиот Универзитет.

Превземено од Цивитас

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: