Хуманитарна изведба на претставата „Привид“

2

Превземено од Фб Настанот “Хуманитарна изведба на   „Привид“”

  • Недела, 16 март, 9:00pm
  • In TEATRA ( https://www.facebook.com/Theatra)
 • “Ја играме „Привид“ со цел да му помогнеме на нашиот пријател и колега Петар Стојковиќ и неговата мајка Анкица. Прочитајте ја нивната приказна тука: http://www.petarstojkovik.com/helpme/Сите средства од билетите по цена од 200 денари од оваа хуманитарна изведба ќе бидат наменети за нејзино лекување.Учествуваат:
  Марија Зафирова
  Васил Зафирчев
  Симона Спировска
  Наташа Петровиќ
  Викторија Илиоска
  Билјана Стојкоска
  Режија:
  Билјана РадиноскаТехничка и несебична поддршка:
  Ивана Георгиевска
  Ненад ТонкинОвој настан ги обединува сите идеи за драмскиот циклус на Театра „Секаде театар!“. Ова значи дека „Привид“ не само што ќе ги активира сите сетила кај публиката туку ќе ги стави и во функција на разоткривање на целата претстава. Со оваа идеја, ќе се изигра претстава што зборува за врската меѓу двајца луѓе, но таа физички ќе ги отсликува и нивните состојби и затскриени чувства и значења. Драмскиот текст е работен во процесот на подговотовки и претставува заеднички труд од целата екипа.Секаде театар!”
Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: