Хуманитарна изложба за Еркан Ќахили

2

 

Teкстот е превземен од Фб настанот:

HUMANITARNA IZLOZBA-HUMANITARIAN EXHIBITION

Koга: 18 Јуни 19:ооh – 26 Јуни 16:00h

Kaде :Галерија „КО-РА“ во Ј/У Дом на култура „Кочо Рацин“ – Скопје

Ве покануваме на Хуманитарната изложба за да му помогнеме на Еркан Ќ. да ги собере потребните средства.Изложбата ќе биде во Ј.У.Домот на културата “Кочо Рацин” (спроти С.У.Г.С Јосип Броз Тито) започнува на 18.06 во 19:00 часот и ќе трае до 26.06.2014, така што доколку не сте во можност да присуствувате на отварањето, од се срце би Ве замолиле следните денови да поминете.Ќе бидат изложени различни дела кои се донирани од познати уметници од Р. Македонија. Сите средства кои ќе се соберат се наменети за лекувањето на Еркан К.

Во меѓувреме сите Вие добри луѓе можете да донирате и на трансакциска сметка на Стопанска Банка во ден. 200002442846246
Со тоа што ке се јавите на овие броеви вие ке донирате 100 ден.
ВИП-077/143-701

Т-МОБИЛЕ-070-143-106

Би сакале со оваа порака да Ве охрабриме да ни се придружите во овој повик за солидарност и заедно да се обидеме да му помогнеме на младиот Еркан Ќ.

On 18.06 -26.06 the Home of kulture” Koco Racin” organized Humanitarian Exhibition ,in order to raise funds for the treatment of young boy Erkan Kahili who is suffering from progresive muscular dystrophy.Famous artists from R.Macedonia donated pictures for the exhibition.

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: