Хуманитарна аукција на дизајнерски уникатни торби

1

КОГА: 1 јули (утре) со почеток во 20часот
КАДЕ: Ракија Бар во Дебар Маало
Ќе се промовира новиот број на списанието Лице в лице, а настанот ќе вклучи и хуманитарна аукција на уникатни торби за лична употреба, изработени од материјал на Кнауф, а дизајнирани од модната креаторка Ирина Тошева. На овие мали уметнички дела свој автентичен уметнички печат ставија и Film, Ruki Chuki, Ind Og, Design and berries, Simovska Design, Омајгад, Txe Мичо, Em Ellephantski, Drash Machka, (Мачка и Драш).

Секоја дизајнирана чанта е уникатна и претставува мало уметничко дело кое може да се носи.

Собраните средства од продажбата на овие торби ќе бидат вложени во Дневниот центар за деца на улица во Шуто Оризари.

Превземено од: МакМода

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: