Хуманитарна акција за донации во Скопје

4

Кога? – 20.02.2016 (од 14 до 17 часот) и 21.02.2016 (од 12 до 14 часот)

Каде? – Спомен куќата на Мајка Тереза, Скопје

ФБ настан

“Секој од нас има дома еден тон алишта кои не ги носи и така стојат…..Да се собереме да ја покажеме нашата хуманост и да ги подариме алиштата кои не ни требаат на оние на кои им се неопходни а ги има многу за жал……секој што сака да помогне во организираноста на настанов нека ме контактира во инбокс.

Колку пати ви се случило да имате полн гардеробер а да не знаете што да облечете? Размислете дека некој нема ни една третина од тоа а на нас ни стои така никогаш необлечено…….па дај да ги поклониме таквите парчиња многу луѓе ќе израдуваме!

АЈДЕ ЗАЕДНО СМЕ ПОСИЛНИ!

Од причина што се појавија многу семејства на кои им требаат донации на настанов може да донирате донации од секаков вид односно гардероба,обувки,храна,средства за хигиена и сл.Идејата е да им помогнеме на семејствата кои се навистина социјално загрозени.Ќе има и кутија за финансиска помош која ќе биде наменета за малата Ели која сите веќе добро ја познаваме.Споделувајте го настанов и да се појавиме во што поголем број!!!!! Ве очекуваме на 20ти и 21ви пред спомен куќата на Мајка Тереза!!!! Ви благодарам однапред на сите што планирате да донирате!!!!!!!!!”

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: