Хуманитарна акција на Унијата на жени на ВМРО ДПМНЕ ОК ГАЗИ БАБА-“Биди хуман – ДОНИРАЈ“

1

Превземено од ТУКА

Унијата на жени на ВМРО ДПМНЕ ОК ГАЗИ БАБА повикува на хуманост.

“На 04.09.2015 година Унијата на жени на ВМРО ДПМНЕ ОК ГАЗИ БАБА организира хуманитарна акција за прибирање на чиста облека, средства за хигиена и играчки за деца во населба М. А. ЧЕНТО (во паркот пред Тинекс), каде ќе биде поставен штанд во периодот од 18:00 до 21:00 часот.

За таа цел упатуваме апел до сите хумани граѓани да ја покажеме нашата хуманост и да донираме.”

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: