Хуманитарен турнир во мал фудбал за Марија

3

Превземено од Цивитас

Кога? – 23.01.2016 година во 13 часот

Каде? – Спортска сала СОУ “Коле Нехтенин” Штип

“Почитувани сограѓани, хумани луѓе, љубители на спортот, Здружението “Цивитас” уште еднаш апелира до сите Вас, уште еднаш по незнам кој пат да ја покажеме нашата хуманост и општествена одговорнос на дело, Овој пат бидејки сите ние сме им потребни на малата Марија. двегодишната Марија има Апертов синдром кој е многу редок и е проследен со хидроцефалус во неговата главичка се насобира течност и иома синдактилија т.е. споени прсти на раце и нозе. Здружението Цивитас веќе презема неколку активности и настани меѓу кој е и овој хуманитарен турни за кој информациите може да ги проследите на постерот подолу. Сите заинтересирани можат да пријават тим и со тоа да дадат свој личен придонес за да ги собере потребните средства за повеќе операции во Турција во клиниката Gaziosmanpasa hastanesi. Секој кој е во можност да донира на следната жиро сметка. Уште еднаш би сакал да упатам апел до бизнис секторот и сите оние кои се во можност да донираат одредена сума дека тоа можат да го направат на следната сметка
290500013221902 денарска сметка
50-060-0032096.6 девизна сметка
IBAN CODE MK07290060003209681
SWIFT TTXBMK2X
TTK banka

Телефони за донации:
Vip : 077 143 705
One : 075 143 155
T-mobile 070 143 117

Секоја парична помош е добредојдена”

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: