Хуманитарен турнир во баскет за Даниел Митков

3

   

 

   Со цел собирање на потребните парични средства за лекување нанашиот сограганин Даниел Митков

koj да потсетиме, настрада во сообраќајна несреќа по која се здоби со тешки повреди на р’бетниот столб

и остана парализиран во долниот дел на телото.

   За подобрување на состојбата на Даниел му е потребен третман со матични клетки.

   Хируршкиот зафат и рехабилитацијата се закажани во WU „Medical Centar“ во Пекинг (Република Кина) а за истиот се потребни средства во висина од 25.000 Евра.


 Во сабота  30.08.2014 година со почеток во 16.00h на спортскиот терен во Сиви Дом ќе се одржи хуманитарен турнир во баскет.
Пријавување на екипите ( 3+1) најдоцна до петок 29.08.2014 на броевите:
070 571 830 – Благој
078 297 054 – Столе


Котизација по екипа 500 ден.
Ждребувањето на екипите – сабота во 12:00h

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: