Хуманитарен концерт „Со музика до хуманост“

2

Превземено од Фб Евентот Хуманитарен концерт „Со музика до хуманост“

Хуманитарен концерт „Со музика до хуманост“Ве покануваме сите на 28 февруари, петок, во салата на ДХО Даре Џамбаз, во 19 часот да ни се придружите заедно да помогнеме на средното училиште за рехабилитација и образование „Св. Наум Охридски“.Концертот го организираат учениците од средното музичко училиште „Илија Николовски-Луј“ на кој што и самите они ќе настапуваат.

Цената на картата изнесува 100 денари .

Да помогнеме заедно на оние кои им треба!!!!

https://www.facebook.com/KlubNaMladiOockCentar

Црвен Крст во Акција – Промоција на Хумани Вредности (ЦКА-ПХВ) програмата, која претставува Национална алатка за регуритирање и задржување на волонтерите во редовите на организацијата на Црвениот Крст, изминатата година одбележа 16 години од процесот на својата имплементација на целата територија на Република Македонија.
… Во проектот вклучени се сите 34 Општински организации на Црвен крст во нашата земја, како и во градската организација на Црвен крст на град Скопје, преку кои се регрутираат млади волонтери на Црвениот крст на возраст од 14 до 18 години, кои добиваат соодветна обука за дисеминација, за културата на дијалог како основен предулсов на градење на интеркултурно општество, препознавање на потребите на заедницата и изработка на хуманитарен проект. Минатата година беа изработени рекордни 202 проекти за добробит на заедницата преку кои беа помогнати преку 3000 лица.

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: