Хуманитарен концерт “Музика за Исидора“

1

Кога? – 24.06.2016 (петок), 20 часот

Каде? – Факултет за музичка уметност, Скопје

фб настан

“На 24.06.2016, петок во 20:00 часот во концертната сала на Факултетот за музичка уметност ќе се одржи хуманитарен концерт со наслов “Музика за Исидора“.
На концертот ќе настапат студенти од вокално-инструменталните оддели од Факултетот за музичка уметност во Скопје. Ќе биде поставена кутија со донации, а средствата собрани на концертот ќе бидат донирани за Исидора Димеска од Прилеп, со дијагноза АСД, ВСД и пулмонална хипертензија.
На концертот ќе бидат изведувани дела од: К.Дебиси, М.Равел, Ј.С.Бах, Ф.Шопен, Ф.Лист, А.Пијацола….”

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: