Донирај алишта кои не ти требаат, стопли нечие срце, стопли го и своето со хуманост!

1

Превземено од фб настан.

Кога? – 06.02.2016 година (сабота) во 12 часот

Каде? – Битола, кај фонтаната кај саатот

“Здраво Битолчани.
Решив да го креирам овој настан бидејќи сметам дека хуманоста треба да стане наша навика.
Донирајте алишта кои не ви требаат, наместо да ги чувате за спомен или да ги фрлите, спакувајте ги во една кеса или најлон и во Понеделник на 6-ти Февруари дојдете пред Фонтаната кај сатот.
Од таму ќе се упатиме кон ОО Црвен Крст- Битола кои ќе не очекуваат.
Ајде да стоплиме нечие срце, ајде да го стоплиме и своето со хуманост!
Ве очекувам.
Настанот ќе биде проследен директно од ТВ Орбис.”

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: