Донаторска акција: „Ние сме свесни за Дауновиот синдром„ во Струга и Вевчани

1

Превземено од фб настанот https://www.facebook.com/events/1631878313711537/

КОГА: Сабота, 21 март 2015

КАДЕ : СТРУГА И ВЕВЧАНИ

ОРГАНИЗАТОР : ПОРАКА НОВА- Струга

 

“Сите жители на Струга и Вевчани го одбележуваат овој ден така што ќе учествуваат во Донаторската акција која Порака Нова ја организира на 21 март 2015, заедно со:
– Кафе бар Пливалиште, Струга – почеток 22:00 часот
– Кафе бар Грифон, Струга – почеток 22:00 часот
– Кафе бар Албум, Струга – почеток 22:00 часот
– Кафе бар Piazza, Вевчани – почеток 22:00 часот
– Дискотека Revolution, Струга – почеток 01:00 часот
– Дискотека Оаза, Струга – почеток 01:00 часот

Медиумски покровител ТВМ телевизија.

НЕ ИЗБЕГНУВАЈТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЛОНТЕРИ СО ШАРЕНИ ЧОРАПЧИЊА И КУТИИ ЗА ДОНАЦИИ!

Сите донации одат за лицата со Даунов синдром и нивните другари од Порака Нова.

„На овој ден, дозволете да се потврди дека луѓето со Даунов синдром имаат потполно право да ги уживаат сите човекови права и слободи. Секој од нас треба на одреден начин да придонесе за тоа децата и луѓето со Даунов Синдром активно да учествуваат во општествениот живот, подеднакво како и сите останати луѓе. Заедно да изградиме инклузивно општество за сите.„
Извадок од пораката на Генералниот Секретар на ОН, Бан Ки-Мун, по повод Светскиот Ден на Дауновиот Синдром”

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: