Добротворна вечер во Австралија по повод изградбата на Манастирот “Свети Преображение Христово”

3

Превземено од фб настанот https://www.facebook.com/events/189949861336175/

 

КОГА: 7 ноември 2015

КАДЕ:

Rockdale Ilinden Sports Centre

210 West Botany Street, Kogarah, New South Wales, Australia 2205

 

“Vleznica : Za Vozrasni $70 , deca $35 so vecera I neograniceno pienje.

Informacii na 0439678192 Goce Risteski.

Vecerta ke ve zabavuva Grupata DESPINA od Sydney”

По цели 100 години во населбата Циглана во Гостивар, започна да се гради манастир „Преображение Христово“ по иницијатива на граѓаните.

Се повикуваат сите заинтересирани граѓани кои сакаат да помогнат во изградбата на манастирот, да донираат на жиро сметка: 240340103336828 – УНИ банка.

За сите останати информации, граѓаните можат да се информираат на телефонскиот број: 078703337.

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: