“Ајварче за мене, ајварче за тебе”- Хуманитарна собирна акција

1

Подмладокот од Општинската организација на Црвен крст Карпош по повод Денот на гладта на 16 и 17 октомври во холот на училиштата по 3 пат ќе се организира хуманитарна акција под мотото ,,Ајварче за мене,ајварче за тебе “ .

За таа цел покажете ја вашата хуманост и донирајте по една тегла зимница . Донираните тегли можете да ги оставите на собирните пунктови во основните училишта во Општина Карпош.

Собраните производи ќе бидат подарени на нашите пријатели во училиштата и други семејства од општината.

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: