“2-ри април – Светски Ден на Аутизам” во SKOPJE CITY MALL

3

Превземено од фб настанот oрганинизран од Здружението “Во мојот свет”

 

“”Во Skopje City Mall на 2-ри Април со почеток во 17:00 часот

со пригодна програма и настап на дечиња од ПОУ Иднина, ПОУ Д-р Златан Сремац, ПОУ Маца Овчарова од Велес, Златно Славејче, балетско студио Ребис, пријатно изненадување за лицата и семејствата со аутистичен спектар и обраќање на високи претставници од институции, амбасади како и родители со дечиња со аутизам.

Своето присуство го најавија и старите пријатели на здружението, мото клубот НОЌНИ ВОЛЦИ, а дечињата ќе ги анимира и маскотата на Sparkasse Банка со пригодни подароци.

Завршно ќе биде сложување на сложувалката-симбол на аутизмот која ќе ја сложат дечињата со помош на ракометарите на Металург, пропратено со делење и пуштање на сини балони (бојата на аутизмот).”

Ве очекуваме.

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: