СОС Детско село со апел до граѓаните: Акција за собирање облека за децата – штитеници

3

 

 

СОС Детското село-Македонија за потребите на своите штитеници, испраќа апел за собирање на стара облека, чевли и друг вид на помош кој добронамерните граѓани се во можност да го донираат.

Од СОС детското село потенцираат дека особено имаат потреба од зимски јакни и чевли, кои барем би можеле да се носат оваа зима.

Заинтересираните можат да добијат подетални информации кај г-ѓа Јулијана Шумкоска, координатор на програма во СОС Детското село на телефоните:     02 2533-828   и  071-373-861      , по електронска пошта на julijana.shumkoska@sos.org.mk , или пак доколку директно отидат да ги посетат во населбата Маџари, на улица Палмирот Тољати бб, во склоп на градинката 25 мај (кон Искра).
Сите ние имаме парчиња облека и чевли кои не ги употребуваме. Зошто да не ги донираме на оние на кои им се најпотребни. Да покажеме дека сме хумани на дело!

Акцијата се однесува на деца кои потекнуваат од семејства во социјален ризик, а се поддржани преку превентивните програми.

*извор http://aktiv.org.mk

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

1 коментар

  1. Објавено од gsagsasgagasgsa, на Одговори

    Verba vo Bog!!!

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: