Со гласање да помогнеме за подобар живот

5

 

Гласање на UMDF, Здружение за пронаоѓање лек за митохиндријални болести кое учествува на конкурс каде што ако добие најмногу гласање би можело да ја добие и паричната награда која би се искористила за таа намена да се истражува  и да се најде лек за сите митохондријални болести за кои за жал не постои лек ( а ги има за жал повеќе дури и од кацерогените заболувања кај децата ).

На овај начин со гласање донираме да се дојде до исполнување на целта.

Многу е важно да го рашириме овај апел во следнава недела колку што трае и гласањето, ништо повеќе од 1 минута нема да ви одземе време а со тоа на некој начин ќе укажеме и на свесноста дека оваа болест постои и за жал на секој може да му се случи порано или подоцна, а децата се тие што најчесто страдаат.

Линк до UMDF Здружението: UMDF

Линк за гласање: Chase community giving

Ние го направивме првиот чекор и единствениот, ГЛАСАВМЕ !

Вие сте на ред 🙂

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: