“Прегратка на дар”- хумана кампања на www.ringeraja.mk и Дану Филантропија

4

Сајтот  www.ringeraja.mk , Дану Филантропија и БиМилк, трета година по ред ја водат акцијата “Прегратка на дар”.

Идејата е изработка на играчки и честитки од страна на децата во градинките и нивните воспитувачки и негувателки, коишто потоа ДАНУ ФИЛАНТРОПИЈА ги поделува на болните дечиња низ болниците низ цела Македонија.

Една фантастична идеја која ги учи идните поколенија на хуманост од мали нозе, една идеја која Создава ТЕМЕЛ ЗА ЕДЕН ПОДОБАР СВЕТ.

Акцијата трае до 13 декември, сите кои сакаат да изработат играчки за болните дечиња кои преденовогодишните и новогодишните денови ќе ги дочекаат во болница, можат да добијат повеќее иформации на следниот сајт.

http://www.ringeraja.mk/pregratka-na-dar/

Ние направивме играчки, ајде и вие!

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: